GRUNDEJERFORENINGEN RYUMLUND
VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RYUMLUND
Sidst revideret efter den ordinære generalforsamling den 10. april 2025
Download vedtægterne som PDF
FORMÅL
§ 1
Foreningens navn er "GRUNDEJERFORENINGEN RYUMLUND".
§ 2
Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune under hvis retskreds og dommermyndighed, den hører.
§ 3
Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesse, samt videre at træffe bestemmelser om vedligeholdelse af veje, rendestensbrønde med tilhørende vejdræn og andre foranstaltninger af fælles interesse.
§ 4 stk. 1
Alle ejere af grunde omfattet af lokalplan 149 (vedtaget 28. januar 2025), og med matr. nr.
12 bv-bø, 12 ca-cø. 12 d, 12 ea-eø, 12 fa-fø, 12 ga-gø, 12 ha-hø, 12 ia-iq, 12km-mh, af Tårnby By, Tårnby, er pligtige til at være medlem af "GRUNDEJERFORENINGEN RYUMLUND". I tilfælde af flere ejere af en enkelt grund påhviler det disse at udpege én modtager af foreningens korrespondance. Et medlem kan kun udtræde af foreningen ved salg af sin grund.
§ 4 stk. 2
Al kommunikation mellem medlemmer og foreningen sker digitalt (e-mail), hvorfor medlemmerne er forpligtiget til at sørge for at foreningen altid har opdaterede oplysninger om e-mailadresse.
Medlemmer der ikke ønsker eller har mulighed for at kommunikere digitalt, kan søge bestyrelsen om dispensation til anden kommunikationsform.
§ 5 stk. 1
Ethvert medlem er uden videre erklæring pligtig til at respektere foreningens vedtægter og øvrige lovlige vedtagne beslutninger.
§ 5 stk. 2
Bestyrelsen er forpligtiget til at sørge for at foreningens hjemmeside altid er opdateret med de gældende vedtægter og seneste generalforsamlingsreferat.
KONTINGENT OG GEBYRER
§ 6 stk. 1
Hvert medlem betaler pr. grund af gennemsnitlig størrelse et på generalforsamlingen fastsat helårligt kontingent til dækning af foreningens administrations‑ og fællesudgifter af enhver art.
§ 6 stk. 2
Kontingentet indbetales til foreningens konto. Kontingentet forfalder til betaling den 1. februar og sidste rettidige indbetalingsdag er den 20. i samme måned. Falder sidste rettidige indbetalingsdag på en lørdag, søndag eller en helligdag forlænges fristen til førstkommende hverdag. Ved manglende rettidig betaling opkræves gebyr på 100 kr. for hver rykker. Efter tredje rykker sendes kravet til inkasso.
§ 6 stk. 3
Medlemmer må ikke være i restance, dog kan bestyrelsen, ved formanden og kassereren i forening, efter skriftlig ansøgning til formanden, under særlige omstændigheder bevilge henstand med kontingentet i indtil 6 måneder, evt. mod at der stilles betryggende sikkerhed for restancen.
§ 6 stk. 4
Er et medlem i restance uden tilladelse, skal restancen, efter skriftligt påkrav, med tillæg af foreningens rentetillæg jfr. § 6 stk. 2 overgives til inkasso hos foreningens advokat for restantens egen regning og risiko. Er restancen overgivet til inkasso, kan restanten kun frigøre sig for restancen inkl. rentetillæg, omkostninger og advokatsalær efter betaling til foreningens advokat.
§ 6 stk. 5
Medlemmer hæfter ikke solidarisk for kontingentet, ligesom medlemmer ikke har noget solidarisk ansvar i anledning af køb af grundene eller disses fremtidige bebyggelse.
§ 6. stk. 6
Medlemmer hæfter ved optagelse af et foreningslån solidarisk, men det enkelte medlems hæftelse kan kun gøres gældende pro rata.
§ 7 stk. 1
Hvis et medlem sælger sin grund, er den nye ejer, i henhold til § 4, pligtig til at indtræde i foreningen, samt berigtige tidligere ejeres eventuelle restancer til foreningen af enhver art.
§ 7 stk. 2
Sælger et medlem sin grund, er medlemmet pligtig til at meddele køberens navn og adresse til foreningens kasserer senest 8 dage efter overdragelsen.
§ 7 stk. 3
Det udtrædende medlem har intet krav på de af medlemmet erlagte kontingentbeløb herunder indskud, eller nogen som helst andel i foreningens eventuelle formue.
§ 7 stk. 4
Medlemmer har pligt til at meddele adresseforandring til foreningens kasserer.
VEJE OG FORTOV
§ 8 stk. 1
Ud til vej må der ikke hegnes med pigtråd eller andet for de passerende generende materiale. Fortov og den halve vejbane ud for hver grund skal holdes i farbar stand i overensstemmelse med gældende politivedtægt.
§ 8 stk. 2
Ethvert medlem har pligt til at holde fortov og den halve vejbane ud for sin grund samt selve grunden fri for affald/skrammel og ukrudt.
Medlemmet har pligt til at sørge for klipning af hække, således at hegnslovens bestemmelser opfyldes, og desuden sørge for, at træer og andre beplantninger ikke er til ulempe for naboerne.
Overholdes dette ikke, kan det efter skriftligt påbud fra bestyrelsen, blive foretaget for medlemmets regning.
§ 8 stk. 3
Ethvert medlem har pligt til, efter egen ansvarlig eller leverandørs beskadigelse af fortov, kloak (herunder riste og dæksler), vejdræn, vej eller andet tilhørende grundejerforeningen. Dette gælder ud for medlemmets grund, eller andre grunde i foreningen, såfremt skaden kan påvises at have tilknytning til medlemmets grund, f.eks. ved levering af varer, byggemateriel etc.
Medlemmet skal sørge for fuld reetablering indenfor et år fra skadens opstående, da det ellers vil blive foretaget af Bestyrelsen for medlemmets regning.
DYR OG JAGT
§ 9 stk. 1a
Medlemmer der holder husdyr, skal drage omsorg for, at disse ikke volder andre medlemmer ulempe jfr. gældende kommunalbestemmelser og sundhedsvedtægter.
§ 9 stk. 1b
I forbindelse med hønsehold gælder endvidere følgende:
- Det er ikke tilladt at holde haner
- Høns skal opholde sig i mørklagt og lydisoleret hønsehus i tidsrummet kl. 19-07 på hverdage og kl. 20-08 i weekender og på helligdage.
§ 9 stk. 2
Al jagt og skydning med skarpt på foreningens område er forbudt jfr. gældende politivedtægt.
GENERALFORSAMLING
§ 10 stk. 1
Foreningens interesser varetages af generalforsamlingen, bestyrelsen og revisionen.
§ 11 stk. 1
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.
§ 11 stk. 2
Ordinær generalforsamling afholdes i marts eller april måned og skal indkaldes med mindst 21 dages varsel ved skriftlig meddelelse samt være tilgængeligt på foreningens hjemmeside. Indkaldelsen skal mindst indeholde følgende punkter:
Valg af dirigent
Formandens beretning
Kassererens beretning og aflæggelse af regnskabet
Nyvalg
Forslag fra medlemmerne og bestyrelsen
Eventuelt
Afslutning ved dirigenten
§ 11 stk. 3
Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal skriftligt være formanden i hænde senest 14 dage før afholdelse af denne. Orientering om de rettidige indkomne forslag udsendes til medlemmerne senest 3 dage før afholdelse af generalforsamlingen samt være tilgængeligt på foreningens hjemmeside.
Forslag der ikke er optaget på dagsordenen, kan ikke sætte under afstemning.
§ 11 stk. 4
Kun medlemmer eventuelt ledsaget af ægtefælle eller samlever har adgang til generalforsamlingen. Udover disse har kun personer, der møder på grundlag af fuldmagt, adgang til generalforsamlingen.
§ 11 stk. 5
Ved indgangen til generalforsamlingen udleveres 1 stemmeseddel pr. grund.
§ 11 stk. 6
Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent, som leder generalforsamlingen, og afgør alle spørgsmål om sagernes behandling og stemmeafgivning.
§ 11 stk. 7
På generalforsamlingen afgøres alle beslutninger ved simpelt flertal af de fremmødte. Vedtægtsændringer og beslutninger med økonomisk betydning for medlemmerne skal vedtages med mindst 2/3 af de fremmødte.
§ 11 stk. 8
En afstemning afgøres ved skriftlig afstemning, såfremt mindst 5 af de fremmødte medlemmer ønsker det.
§ 11 stk. 9
Der kan kun afgives 1 stemme pr. grund. For at der kan stemmes ved fuldmagt, er det en betingelse, at det fraværende medlem skriver en fuldmagt, hvoraf det skal fremgå, hvem der er berettiget til at stemme på fuldmagten. Fuldmagten skal afleveres til bestyrelsen ved indgangen til generalforsamlingen, og der kan kun udleveres 1 stemmeseddel pr. fuldmagt. Et medlem kan kun afgive sin egen stemme og 1 fuldmagtsstemme, og fuldmagtshaveren kan kun afgive een stemme.
§ 11 stk. 10
Formandens beretning skal vedtages, for at generalforsamlingen kan fortsætte.
§ 11 stk. 11
Forslagsstillere er pligtige til at møde på generalforsamlingen, ellers er forslaget bortfaldet. Dog kan en enstemmig generalforsamling vedtage, at forslaget kan behandles og sættes under afstemning, uanset om forslagsstilleren er mødt eller ej.
§ 11 stk. 12
De på generalforsamlingen vedtagne beslutninger indføres i foreningens forhandlingsprotokol og underskrives af sekretæren og dirigenten. Denne indførsel i foreningens forhandlingsprotokol vil herefter være fuld ud bevisende.
EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING
§ 12 stk. 1
Ekstraordinær generalforsamling afholdes ifølge beslutning af en generalforsamling, bestyrelsen eller mindst 25 medlemmer. En sådan ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes med mindst 21 dages varsel ved skriftlig meddelelse. Indkaldelsen skal mindst indeholde følgende punkter:
Valg af dirigent
Et eller flere forslag i deres fulde ordlyd
Afslutning ved dirigenten
§ 12 stk. 2
Den ekstraordinære generalforsamling afvikles efter de samme bestemmelser, som er anført i § 11 stk. 1,4,5,6,7,8,9,11 og 12.
§ 12 stk. 3
Hvis ikke mindst ¾ af de medlemmer, der har ønsket ekstraordinærgeneralforsamlingen indkaldt, er til stede, kan dagsorden nægtes behandlet af generalforsamlingen.
BESTYRELSEN
§ 13 stk. 1a
Foreningens ledelse varetages af en bestyrelse på 5 medlemmer, der vælges for 2 år ad gangen på den ordinære generalforsamling.
§ 13 stk. 1b
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer giver møde. Bestyrelsens beslutninger træffes på bestyrelsesmøder ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.
§ 13 stk. 2
Bestyrelsen består af 1 formand, 1 kasserer, 1 sekretær og 2 bestyrelsesmedlemmer med 2 bestyrelsessuppleanter.
§ 13 stk. 3
Bestyrelsen kan konstituere sig selv med en næstformand, og denne kan indtræde i stedet for formanden, kassereren og sekretæren indtil førstkommende generalforsamling.
§ 13 stk. 4
Revisionen består af 2 revisorer, der vælges for 2 år ad gangen på den ordinære generalforsamling, og 1 revisorsuppleant, der vælges for 1 år ad gangen på den ordinære generalforsamling.
§ 13 stk. 5
På den ordinære generalforsamling i marts eller april måned i lige år afgår :
Formanden
Sekretæren
1 bestyrelsesmedlem
1 revisor
1 bestyrelsessuppleant
1 revisorsuppleant
2 festudvalgsmedlemmer
På den ordinære generalforsamling i marts eller april måned i ulige år afgår :
Kassereren
1 bestyrelsesmedlem
1 revisor
1 bestyrelsessuppleant
1 revisorsuppleant
1 festudvalgsmedlem
Genvalg kan finde sted.
§ 13 stk. 6
Aflønning af bestyrelsen og revisorerne fastsættes af generalforsamlingen.
§ 13 stk. 7
Bestyrelsen har den daglige ledelse i alle foreningens anliggender, dog skal reparations/vedligeholdelsesarbejde, hvor den totale omkostning inkl. moms overstiger kr. 160.000 samt ethvert nyt anlægsarbejde, forelægges på og godkendes af en ordinær og/eller ekstraordinær generalforsamling. Bestyrelsen udarbejder selv sin forretningsgang. Sekretæren indfører hvert møde i forhandlingsprotokollen, og denne skal underskrives af formanden og sekretæren.
§ 13 stk. 8
Regnskabet skal forelægges bestyrelsen ved hvert bestyrelsesmøde.
§ 13 stk. 9
Foreningens midler indsættes i pengeinstitut.
§ 13 stk. 10a
Formanden, kassereren og sekretæren underskriver 2 i forening.
§ 13 stk. 10b
Til optagelse af lån kræves generalforsamlingens samtykke, og dokumenter herom vil være at underskrive af den samlede bestyrelse.
§ 13 stk. 11
Kassereren må normalt ikke have en større kontant kassebeholdning end kr. 500,00.
REGNSKAB
§ 14 stk. 1
Foreningens regnskabsår løber fra 1. januar til 31. december.
§ 14 stk. 2
Regnskabet skal foreligges revisorerne inden udgangen af januar måned. Regnskabet skal være revideret og attesteret, så udsendelse til medlemmerne kan ske samtidig med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling.
§ 14 stk. 3
Revisorerne skal gennemgå foreningens regnskab kritisk og talmæssigt, og de skal sikre sig, at samtlige beholdninger er tilstede. Revisorerne attesterer rigtigheden af de på den ordinære generalforsamling fremlagte regnskaber og statusopgørelser.
§ 14 stk. 4
Der skal føres en revisionsprotokol, som underskrives af begge revisorer.
ANKE OG KLAGER
§ 15 stk. 1
Er et medlem utilfreds med en beslutning truffet af bestyrelsen, kan medlemmet forlange sagen forelagt den ordinære generalforsamling, som herefter afgør sagen.
§ 15 stk. 2
Klager og lignende, som vedrører foreningen og dens medlemmer, skal indgives skriftligt til formanden.